У Чајетини одржана прва радионица за економско оснаживање жена

 Biblioteka

У просторијама библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ у оквиру Програма психосоцијалне подршке, данас је одржана прва радионица за економско оснаживање жена.

Радионице су намењене незапосленим женама и имају за циљ да подигну ниво мотивације за проналажење посла као и подизање самопоуздања и побољшања личног имиџа  према другима и према себи.

У оквиру програма психосоцијалне подршке данас је у просторијама чајетинске библиотеке  одржана прва радионица за економско оснаживање жена. Радионице су намењене незапосленим женама са циљем подизања  мотивације и самопоуздања за проналажење посла, као и побољшања личног имиџа  према другима и себи. Назив пројекта у оквиру кога се ове активности одржавају  је „Послови“, чији је носилац Центар за социјалну политику Београд. Званични партнери су Савет за родну равноправност општине Чајетина, Женски центар Ужице и општине Димитровград и Прибој.

„Овај читав пројекат везан је за подизање мотивације и развој неких специфичних вештина које су нам потребне и да би се запослили али исто тако да би посао и одржали. Поред неких академских вештина, поред развоја неких специфичних вештина врло су важне и вештине и способности комуникације а наравно и способност представљања себе на један одговарајући начин потенцијалном послодавцу“, Бурсаћ Душко-удружење грађана „Бреза“ из Апатина, тренер програма психосоцијалног оснаживања незапослених жена.

У претходном периоду са 120 жена обављени су одређени интервјуи и анкете  где су се оне изјашњавале који вид подршке им је потребан и у коме би желеле да учествују. Да би се радионица одржала потребан је оптималан број учесница, од 12-16 жена. На основу ових изјашњавања, позиване су на радионице за које су се и саме определиле.

„Данашњи тип радионице је везан за ту психо-социјалну подршку и то је један програм који смо ми 2008. у Србију донели из Ванкувера из једне организације Младе хришћанске жене Америке које се такође баве оснаживањем жена“, каже Радмила Гујаничић, председница управног одбора Женског центра Ужице и координаторка програма за економско оснаживање жена, и додаје „Савет за родну равноправност општине Чајетина, Златиборски круг и Савез сеоских жена су значајни потенцијал ове општине у сарадњи на пољу унапређења женских права и родне равноправности и та наша сарадња траје од 2000ите године“.

Женама које су у категорији незапослених, или које већ раде неке послове чак и у пољопривредним домаћинствима, ове вештине могу  помоћи да представе себе на  одговарајући начин потенцијалном послодавцу као и да унапреде комуникацију са  купцима. Стечена знања могу применити и у приватном животу у смислу побољшања односа у породици, као и на пољу  економског оснаживања.

Pin It

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

PREMIER

 

Premier baner IR

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes