Dr Radojević: Rekom plutaju fekalije i plastika

CACAK NARODNA STRANKA 19092019 MNA MILOS LUKIC

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku, dr Aleksandar Radojević, izjavio je danas da bi nadležne službe trebalo da uzorkuju vodu iz Zapadne Morave uzvodno od dosadašnjih mesta gde su zabeleženi akcidenti, ali i nizvodno od mesta gde se otpadne vode ulivaju u reku.

 

Dr Radojević je na konferenciji za novinare pokazao fotografije ulivanja otpadnih voda u Ateničku reku i Zapadnu Moravu.

– Rekom plutaju fekalije i plastika, a sa druge strane imate pecaroše. Do sada nisam video nijednu analizu toksina u ribama, jer je očigledno da se ona hrani tim materijama – naglasio je dr Radojević, dodajući da, prema njegovom mišljenju, ta riba nije za ljudsku ishranu.

IMG 0779

Prema njegovim rečima, brojni su zagađivači u slivu Zapadne Morave, gde gravitira oko 350.000 ljudi, dodajući da svi gradovi i opštine ispuštaju fekaliju u reke.

IMG 0784

– Zagađenje reka u čačanskom kraju letos je bila aktuelna tema. Pre nekoliko godina smo kao Grupa građana ukazali na problem zagađenja reke Depotovice i pokušali da Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) ‘izvučemo’ na teren da uzorkuju vodu, ali u tome nismo uspeli – rekao je Radojević.

Govoreći o zagađenju Morave, on je naveo da je ZZJZ je uspeo da uradi uzrokovanje vode koja je bila sa masnim mrljama po površini, dodajući da se to uzorkovanje dešavalo uspešno ili neuspšeno.

IMG 0786

– Suštinski zagađivači ostaju u debeloj hladovini i ostaju zaštićeni politikom koja se dugi niz godina vodi na našim prostorima – naglasio je Radojević. 

Reagujući na izjavu ministra zdravlja da niko nije dobio specijalizaciju ili subspecijalizaciju bez konkursa, kao i da ne postoji nedostatak lekara, potpredsednik Gradskog odbora Narodne stranke, Violeta Marković, pozvala je Zlatibora Lončara da poseti čačansku Bolnicu.

– Imamo opravdanu sumnju da je direktor Opšte bolnice u Čačku prekršio zakon i da je Tanja Stovrag otišla na subspecijalizaciju na Vojno-medicinsku akademiju bez konkursa. Podneli smo zahtev nadležnim institucijama za dobijanje informacije od javnog značaja po kom osnovu je Stovrag otišla na subspecijalizaciju. Podsećam da je Stovrag izjavila da je u njenom slučaju izvršena najpošetija moguća trgovina – rekla je Marković, dodajući da se ovde radi o trgovini uticajem.

Ona je podsetila da čačanska Bolnica nije imala u planu za ovu godinu nijednu subspecijalizaciju.

MNA 1

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes