У недељу шесте Песничке ватре златиборске

Štampa

Penicke veceri Zlatibor

Манифестација „Песничке ватре златиборске“ одржаће се шести пут на Златибору у недељу 22. септембра од 18:30 часова, а премијерно у новом објекту Културног центра под слоганом „Док живиш, буди жив“.

 

Ове године је поетско – музички програм посвећен Јохану Волфгангу Гетеу поводом 270 година од његовог  рођења и Вуку Стефановићу Караџићу.

Овогодишњи добитник Повеље песничких ватри је писац Милован Витезовић, којем ће награда бити уручена у недељу.
У програму ће традиционално наступити и учесници 56. Међународних сусрета писаца: песници из Азербејџана и Републике Српске и књижевници из Северне Македоније и Словачке. Њихови домаћини из Србије биће песници Мирјана Ранковић Луковић и Миљурко Вукадиновић.

У програму ће наступити глумци Вјера Мујовић и Феђа Стојановић из Београда, Слободан Љубичић из Ужица, композитор и пијаниста Раде Радивојевић  и солиста Опере Народног позоришта из Београда Александар Стаматовић. Публика ће имати прилику да поздрави и чланове Хора Основне школе „Димитрије Туцовић“ из Чајетине као и диригента Марка Кутлешића. Сценарио и режију потписују Александар Аврамовић и Јован Марковић, водитељка програма је Марија Јеремић.

Учеснике, госте и публику поздравиће Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и  Арсен Ђурић, председник Организационог одбора ове традиционалне културне манифестације и заменик председника општине Чајетина.

Златиборско песничко вече  украсиће и  велика ватра код споменика на Шуматном брду у 20:45 часова.

Организатори су  Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор.