„Златибор без баријера“ – спуштено још 27 ивичњака

ZlatiborbezbarijeraНовом фазом пројекта „Златибор без баријера“, који спроводе УГ „Инклузија особа са инвалидитетом Златибор“ и Општина Чајетина, спуштено је још 27 ивичњака, на потезу од Улице Миладина Пећинара преко Рујанске до скретања из Улице Андрије Јевремовића према „Хотелу мир“, као и пешачки прелази код „Хотела Олимп“ и Туристичке организације Златибор. У ову фазу радова Општина је уложила 486 хиљада динара.

 

–Проблеми са којима смо се сусрели током ове фазе пре свега су били аутомобили који су били паркирани на пешачким прелазима, тако да бих апеловао на људе да буду мало савеснији, јер на тај начин ометају не само особе са инвалидитетом, већ и мајке са бебама у колицима и старе особе. Подсетио бих да смо у претходним фазама пројекта оборили ивичњаке на потезу од тениских терена код главне улице, Миладина Пећинара, све до „Хотела Мона“ и аутобуске станице на Златибору. Сада смо практично само наставили ту маршуту. Такође, урађене су приступне рампе код библиотеке у Чајетини, код Дома здравља на Златибору и код поште на Златибору. Сматрам да је јако мали број објеката јавне намене прилагођен особама са инвалидитетом. Пре свега мислим на банке, кафиће, ресторане, хотеле… Златибор би, као туристичко место прве категорије, требао да има много више соба у хотелима које су прилагођене особама са инвалидитетом, а тога је сада јако мало. Треба да пратимо примере добре праксе не само у околним градовима, већ и у земљама окружења, које улажу значајна средства у приступачност објеката културе, спортских објеката, хотела, поготово оних објеката који су у изградњи – каже први човек удружења, Александар Радишић.

Он додаје да су обављени разговори на ову тему са директорима свих хотела на Златибору, као и да је у плану да се у будућности на приступачној локацији изгради јавни тоалет за особе са инвалидитетом. Новина у раду удружења је формирање званичне Фејсбук стране, а у плану је израда интернет сајта удружења, као и наставак едукативних трибина по питању подизања свести грађана о потребама особа са инвалидитетом. Сви заинтересовани своје предлоге и идеје могу представити порукама на поменуту Фејсбук страницу или непосредно, у просторијама удружења у Туристичкој организацији Златибор.
View on YouTube

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes