MINISTAR NEDIMOVIĆ: Sadni materijal korak napred, kako bi se ostvarili veći prinosi u malinjacima(VIDEO)

Štampa

Nedimovic

Jako je važno biti sa narodom i kad je dobra i loša cena malina i pokušati napraviti korak napred kako bi se ostvarili veći prinosi u malinjacima, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

 

Naveo je da je porodica Jovanović, koju je danas obišao u Prilikama, primenila iste agrotehničke mere u starom i novom malinjaku, koristeći novi sadni materijal i tako povećala prinose više od dva puta. Treba pokušati napraviti korak napred, kako bi se ostvarili veći prinosi u malinjacima. Prema njegovim rečima rad sa ljudima je budućnost, koja se sastoji i u upotrebi ovog sadnog materijala, uz primenu svih agrotehničkih mera.

- Naša budućnost je da radimo sa ljudima i u Ivanjici, Arilju, Požegi, Mačvi... - naglasio je Nedimović. - Da pokušamo da podignemo prinose koristeći novi sadni materijal, na istoj površini, uz isti obim posla.

Predsednik opštine Momčilo Mitrović Je ovom priliko rekao da je saradnja sa ministrom dobra i da je to primer kako treba ministri da obilaze poljoprivrednike.

"Devedeset posto ivanjičana zavisi od poljoprivrede pa će zbog toga opština i dalje ulagati u subvencionisanje poljoprivrednika.Vodićemo računa da sa građanima mesnih zajednica dobro utvrdimo šta su potrebe poljoprivrednika pa da za to raspišemo subvenciju" rekao je


View on YouTube