Podrška kanalu 9 i upozorenje čačanskim vlastima

nova srbija logo 300x188

Gradski odbor Nove Srbije u Čačku pruža bezrezervnu podršku direktorki TV Kanal 9 iz Novog Sada, Maji Pavlović, koja se, usled toga što je preduzeće Emisiona tehnika i veze, pre nekoliko dana nakon punih 20 godina postojanja ugasilo signal Kanalu 9, odlučila na štrajk glađu.

 

Nova Srbija ovakav potez režima tumači kao direktan atak na nezavisno i slobodno novinarstvo, kojim se želi, u maniru ponašanja vlasti iz perioda Miloševićeve diktature, ugasiti svaki oblik kritike i Srbiju vratiti u jednopartijski sistem. Objektivni nepristrasni mediji su temelj svakog civilizovanog i normalnog društva, ali SNS cenzori Srbiju očigledno doživljavaju kao zemlju u kojoj ponovo treba zacariti i uspostaviti jednoumlje i uspostaviti neki oblik azijske despotije, kombinovan sa organizovanim državnim i paradržavnim kriminalom. Ovih dana smo svedoci ovakvog ponašanja vlasti i na lokalnom nivou, što možemo videti na primeru obližnjeg Kraljeva, gde su se građani organizovali da ovakve oblike diktature spreče. Nova Srbija ovom prilikom poručuje čačanskim vlastodršcima da se ne poigravaju sa medijskim slobodama za koje se mukotrpnom borbom još tokom devedesetih godina prošlog veka izborila tadašnja opozicija, jer bi smo u slučaju gašenja nekoliko preostalih nezavisnih medija u našem gradu morali da pozovemo građane na branik odbrane takvih vrednosti.

Maja Pavlović je danas simbol borbe i otpora medijskom mraku i Nova Srbija je ohrabruje da istraje u svojoj pravednoj misiji.

Ozon pres

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes