Ko to ne da preko mosta

Most OsonicaU ivanjičkoj opštini radi se na obnovi mostova, međutim kako se radovi sprovode tako dolazi i do određenih problema. Miladin Milutinović iz Osonice je imao smrtni slučaj u porodici,

želeo je da ispoštuje sve običaje da sahrani pokojnicu, ali je došlo do velikog problema kada je povorka koja se uputila od kuće do seoskog groblja trebalo da pređe most  čiji je  investitor rekonstrukcije Opština Ivanjica. Milutinović je znao da se radi most u Osonici i po njegovim rečima lokalna samouprava je bila obaveštena o slučaju, rečeno mu je da će oni preuzeti na sebe da prolaz obezbede i da to uopšte ne dolazi u pitanje. Ne prepuštajući slučaju nista i da ne bi došlo do nezgodne situacije ipak je Milutinović angažovao čoveka koji je obezbedio brvna debljine do 8 cm kako bi prolaz ipak obezbedio. Na deset minuta pred samu sahranu Milutinović je obavešten od strane izvođača radova da ne može da prođe  ni traktor koji je vozio propratne strvari,  a ni sam kovčeg,  da most neće izdržati. Milutinović je ipak prešao most jer po  njegovim rečima ne postoji nijedan drugi alternativni pravac. Milutinović kaže da je četrdeset sati pre prolaska povorke nalivena betonska armatura, sve je bilo u naboljem redu uz uveravanja da može da se prođe do dolaska na sam most kada mu je saopšteno da dalje ne može. On sam kaže da mu je neko rekao dva sata pre da je drugačija situacija, angažovao bi ljude koji bi kovčeg sa pokojnicom odneli do seoskog groblja koje je udaljeno 200 metara od pomenutog mosta.

Miladin Milutinović kaže da mu je zaprećeno i krivičnom prijavom ukoliko se ogluši na naređenje izvođača radova, sumnja da je ovaj događaj ima politički konotaciju jer je on član SSP-a i imao je do sada političkih aktivnosti koje se nekima očigledno nisu svidele, onda su odlučili kako i on sam kaže da ga povrede upravo onde gde je najosetljiviji. Milan Milutinović je čovek koji je vozio traktor, preko mosta do groblja nije mogao ali preko reke je morao i to uz pomoć drugog traktora.

Pitali smo i izvođača radova Borka Mojsilovića iz firme Građevinar o čemu je reč i saznali smo po njegovoj izjavi da je armatura nalivena dan ranije pre samog čina sahrane i da mora po propisima da prođe izvestan rok. U našu redakciju je dva dana posle sahrane od rukovodioca odeljenja za  LER Jelene Jovanović pristiglo i obaveštenje da je zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila preko mosta.
View on YouTube

Pin It
Komentari  
+1 # Most vlast pokojnik 12-12-2019 08:34
Ono što zabrinjava je, da se vlast i narod totolno
udaljili jedni od drugih.Vlast više nije narodna, a kontra reakcija, narod više ne ferma vlast.
Ova društvena kriza traje isuviše dugo, da bi se bilo šta moglo poboljšati u dogledno vreme.
Pa ova konstrukcija mosta barem na slici je toliko salba da može jedino da prođu pešaci i biciklisti. Kaminon od 12 ili 8 tona nema šanse.
Savet
Pa dobro zar nije bolje, jednostavnije i jeftinije bilo postabiti tri betonske propusne cev prečnike 1,6 m, kao one na moravici u kazanu kod centrale, gde je premoštena Moravica i prelaze kiperi i bager kad betoniraju onu malu MHE.
Eno onde ima 12 očuvanih cevi koje više ničemu ne služe.Uzeti tri i spustiti u potok, nasuti šljunak i asvaltirati, džab džaba a večito. To su meštani tražili.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • Media Shop
  • image
  • image
  • image
  • image

DUO NENI

DUO NENI 1

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes