Šapić i Stamatović doneli odluku o udruženom izlasku na lokalne izbore

Štampa

sapis stamatovicPredsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović potpisali su danas dokument o budućem udruživanju i političkoj saradnji te dve organizacije.

Šapić je u prostorijama SPAS-a u Beogradu kazao da je sa Stamatovićem doneo odluku o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, jer bi kako je rekao, bilo licemerno da oni su predsednici opština i bilo bi licemerno da sede na čelu opština, a da ne izađu na lokalne izbore.

 

„Dokument smo nazvali ‘Politički okvir udruživanja patriota’ i on podrazumeva okvire političkog delovanja oko kojih smo se usaglasili i na kojima planiramo buduću političku saradnju. Naša saradnja, iako nije bila javna na ovaj način, traje već godinama, i jedni smo od retkih predsednika opština koji smo uspeli da pobedimo mašineriju kao što je Srpska napredna stranka u svojim lokalnim sredinama“, izjavio je Šapić, a saopštio SPAS.

Milan Stamatović je izjavio da će odluku o izlasku na lokalne izbore doneti stranački organi.

Odluku o izlasku na parlamentarne izbore doneću na svojim stranačkim organima u januaru i verujem da smo blizu odluke da na njih i izađemo, jer teško je objasniti biračima zašto izlaze na lokalnom nivou, a ne izlaze na parlamentarnom nivou. Nadam se da će Skupština stranke o tome doneti ispravnu i dobru odluku za Srbiju“, kazao je on.

Šapić i Stamatović su pozvali sve lokalne organizacije, udruženja građana koji deluju na lokalu, a u njihovoj politici vide prostor za saradnju i saglasne su sa političkim načelima ovih organizacija, da im se pridruže kako bi „zajedničkim snagama radili u najboljem interesu Srbije“.