Јoš jedna školska godina ide ka svom završetku(VIDEO)

Štampa

Zoran MutavzicI ova školska 2020/2021 je protekla u skladu sa samom pandemijom. Učenici mlađih razreda idu u školu po grupama, dok stariji razredi nastavu prate online.

Nikome nije lako ni nastavnicima ni učenicima. Osmake očekuje probni maturski ispit u školama koji počinje POLAGANJEM testa iz matematike u petak u 13 časova dok u subotu u 9 časova je probni test iz srpskog, a istog dana u 11 i 30 kombinovani test iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Rešavanje testova traje 120 minuta.  Probni završni ispit održaće se u školi, u grupama učenika, ne većim od 15, uz poštovanje svih epidemioloških mera. počeo je  i novi upis za buduće prvake, a nova prijavljivanja se mogu vršiti preko portala e uprave. U OŠ Milinko Kušić u Ivanjici smo potražili odgovr na pitanja kako funkcioniše nastava u on line uslovima i dobili smo ga od Zorana Mutavdžića pomoćnika direktora inače nastavnika razredne nastave. OŠ Milinko Kušić očekuje parterno uređenje dvorišta o čemu je govorio i predsednik opštine Ivanjica. Sredstva su obezbeđena od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu kao i od opštinse Ivanjica, a sve u cilju da deca imaju dvorište kakvo dolikuje i za sprovođenje časova fizičkog vaspitanja, ali i za njihovu igru i odmor.