Narodni skup u Pranjanima povodom najavljenih geoloških istraživanja

Štampa

pranjani snimak dron epicentarpress01Informativni skup o predstojećim geološkim istraživanjima koja su vezana za litijum biće održan u subotu, 24. aprila 2021, ispred Doma kulture u Pranjanima u 11:55, saznaje Epicentar press od Organizacionog odbora.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama i viber grupi, na skupu će govoriti prof. dr Duško Kuzović, prof. dr Duško Brković, Slaviša Miletić, poljoprivrednik iz Nedeljice kod Loznice, a biće pročitano pismo podrške i detaljna objašnjenja o štetnosti prerade litijuma akademika Živorada Čekovića, kao i preneta podrška od dekana Šumarskog fakulteta prof. dr Ratka Ristića.

Takođe, prema rečima organizatora, tom prilikom će biti organizovano i prikupljanje potpisa građana za inicijativu za ukidanje prodaje sirovog lignita fizičkim licima, tj. Predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti vazduha.

„Ovom prilikom vas sve pozivamo da nam se pridružite u što većem broju i da podržite našu akciju“, navode u pozivu, a u ime Organizacionog odbora neformalnog Udruženja „Za čistija sela“ Gorica Stanojević, Ljiljana Bralović i Lazar Biorac.

Izvor: Epicentar press