Na severu kišovito i hladno, na jugu pravo letnje vreme

Štampa

VisibabaOblaci iz oblasti Alpa polako se približavaju Srbiji. Već u jutarnjim satima zahvatiće krajnji sever zemlje donoseći kišu.

Tokom dana sporo će se premeštati preko centralnih i južnih predela, a padavine se u tim krajevima očekuju tek uveče i tokom noći.

Sever Srbije biće pod uticajem hladnije vazdušne mase koja stiže sa severozapada Evrope, i spušta temperaturu, dok će na jugoistoku biti veoma toplo, pravo letnje vreme sa temperaturom i do 30 stepeni.

Na severozapadu Srbije postepeno naoblačenje i ujutru kiša. Tokom dana postepeno naoblačenje i u ostalim predelima, a padavine se očekuju uveče i noću.

Najniža temperatura od 6 do 13 stepeni, a najviša od 17 na severu Vojvodine do 30 na jugu Srbije.

subotu svežije, ujutro i pre podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje, a posle podne pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 14, a najviša od 17 do 20 stepeni.

Za nedelju ujutru se prognozira hladno vreme i mestimično slab prizemni mraz. U toku dana sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, u skretanju na jugoistočni, na jugu Banata u pojačanju. Najniža temperatura od 0 do 8, a najviša od 22 do 25 stepeni.

ponedeljak sunčano i osetno toplije. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 5 do 13, a najviša od 25 do 30 stepeni.