Održana osma sednica SO Ivanjica (VIDEO)

 mala odbornici  Održana je osma sednica SO Ivanjica. Pred odbornicima se našla 21 tačka na dnevnom redu, umesto planiranih 20.

Predsednik opštine Zoran Lazović je iskoristio priliku da pre usvajanja dnevnog reda sednice izvesti odbornike da su obećana finansijska sredstva za izgradnju četvrtog dečijeg vrtića u Crnjevu, a podsetio je i na aktivnosti u proteklom periodu kojih kako i sam kaže nije bilo malo. Po rečima predsednika opštine Zorana Lazovića atarski putevi će biti urađeni kako našim sugrađanima koji žive u ruralnim područjima život koliko toliko bio olakšan. Lazović kaže i da građani prepoznaju trud i rad njegovih saradnika i njeha samog. Razmatrao se izveštaj izborne komisije opštine Ivanjica, verifikovani su mandati dvojici odbornika Radoici Damljanoviću sa liste GG Milomir Zorić i Milijanu Đuraševiću iz Nove Srbije.

Razmatrao se program gasifikacije opštine Ivanjica, kao i izbor strateškog partnera, kao i izveštaj o radu preduzeća „Duboko“ Užice za proteklu godinu. Pred odbornicima se našao i predlog odluke o završnom računu budžeta opštine Ivanjica za tekuću godinu. Razmatrao se izveštaj o radu i finansijski izveštaj o poslovanju JKP Komunalno za proteklu godinu, kao i predlog odluke o izmenama i dopunama statuta, zatim se razgovaralo o predlog odluke o izmenama i dopunama osnivačkog akta, a bilo je reči i o odluci o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP Komunalno kao i o predlogu rešenja o obrazovanju jedinice lokalne samouprave za sprovođenje konkursa i dostavljanje predloga za imenovanje direktora ove ustanove. Dosadašnji direktor JKP Komunalno Milan Maslarević izvestio je odbornike o radu u proteklom periodu kao i o aktivnostima preduzeća, zatim je podneo ostavku, a na mesto v.d direktora do izbora novoga postavljen je Vladimir Bojanović dosadašnji zamenik predsednika skupštine. Bojanović je podneo ostavku na dosadašnju funkciju kao i na odborničko mesto. Razmatrao se i izveštaj o radu i finansijskom  poslovanju Doma kulture, kao i o statutu ove ustanove. Imenovan i v.d. direktora ustanove Dom kulture Ivanjica, a to jhe dosadašnji direktor Milan Krunić do izbora novoga. Razmatrao se takođe predlog rešenja o pribavljanju putem poklona u javnu svojinu opštine Ivanjica za katastarsku parcelu 2376/7 KO Brusnik. Pred odbornicima se naći i predlog odluke o obrazovanju štaba za vanredne situacije, govorilo se i o operativnom planu zaštite od poplava na vodama drugog reda za ovu godinu. Savet za kadrovska, administrativna i mandatna pitanja bavio se pitanjima za dodelu junske nagrade, a za istu su predloženi PD Golija Ivanjica, OŠ „Milinko Kušić“ iz Ivanjice, GIZ-u-Međunarodnoj  organizaciji za međusobnu saradnju, Evropski progres, sveštenik Siniša Nikitović, Petar Karadđić i Delimir Stišović publicista.  Bilo je reči i o predlogu odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Ivanjica. Razrešeni su i imenovani članovi Školskih odbora Tehničke škole, OŠ „Svetozar Marković“ Kovilje, OŠ „Milinko Kušić“ Ivanjica, OŠ „Milan Vućićević Zverac“ Bratljevo.

Pin It
Dodaj komentar


RADIO STANICE SRBIJA

IR radio SLUSAJ RADIO

MATIS

544x260 D

MATIS

Razrešenja bez objašnjenja

video 1

IVANJICA INFO

  • Media Shop
  • Media Shop
  • BAKOVIC
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Poslednji komentari

Free Joomla! templates by AgeThemes